"Nismo lažirali podatke"

Lokalne vesti - Utorak 24.04.2012 - 08:14

Da li je u Vranju ipak bilo lažiranja rezultata provere spremnosti učenika za polaganje mature?

Savetnik u Odeljenju Ministarstva prosvete u Vranju Jovica Stevanović demantuje informacije o lažiranju rezultata male mature u Vranju i selima oko Vranja.
 
Stevanović je najpre OK Radiju rekao da mu je nepoznato o kakvim lažiranim rezultatima mature pišu mediji i odakle takve informacije u javnosti.
 
- Ne razumem odakle ti podaci. Oni sigurno nisu iz Ministarstva prosvete, a mediji mogu da pišu šta hoće - rekao je prosvetni savetnik Jovica Stevanović.
 
On je takođe rekao da mu nije jasno koja komisija ili koje telo je došlo do takvih rezultata, jer kako kaže, „nema logike da se tako nešto radi“.
 
Dnevnik „Blic“ piše da su u više od 80 škola u Srbiji, nastavnici koji su ocenjivali rezultate završnog ispita male mature, lažirali  te podatke, kako bi svojim školama obezbedili visoko mesto u ovom poslu.
 
Pozivajući se na izvore u Ministarstvu propsvete, list navodi da su propusti otkriveni u gradskim i seoskim školama u Vranju i Novom Pazaru.
 

Inače, prema podacima Zavoda za statistiku, ni jedna od mnogobrojnih vranjskih osnovnih škola nije ušla među 60 najboljih škola u Srbiji.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: