Ništa od odvajanja Doma zdravlja

Lokalne vesti - Utorak 10.12.2013 - 01:25

Gradsko veće na svojoj 59. sednici nije donelo konačnu odluku o o preuzimanju osnivačkih prava nad Domom zdravlja u Vranju, i time propustilo poslednji zakonski rok za obavlljanje ovog posla.

Dom zdravlja u Vranju Dom zdravlja u Vranju

Član GV Branimir Stojančić kaže da je Gradsko veće usvojilo zaključak o utvrđivanju konačnog iznosa duga Zdravstvenog centra u Vranju, broja neugovorenih radnika i popisa imovine, ali da iskazani podaci nisu tačni.

- Usvojen je zaključak u kome se Grad ograđuje od svih dugovanja Doma zdravlja u prethodnom periodu, a u dopisu koji je poslat Ministarstvu zdravlja traži se odbijanje deobnog bilansa zbog sumnje da u njemu nisu iskazani tačni podaci.

Dopisi su poslati i nadležnim institucijama, Policijskoj upravi i Tužilaštvu koji će svoju reč dati do sledeće sednice Gradskog veća - rekao je Stojančić.

Prema njegovim rečima, rasprava po tački koja se ticala deobe Zdravstvenog centra trajala je četiri i po sata.  

– Prijavljeni bilans se uopšte ne slaže sa realnom situacijom. Dakle, nisu prikazana stvarna dugovanja Zdravstvenog centra, imovina, dugovi prema dobavljačima i još mnogo toga.

Takođe, ima i aktivnih tužbi koje naknadno mogu doći na naplatu. Razlika u prijavljenom i realnom stanju meri se milionima – kaže Stojančić.

Zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov kratko je izjavila nakon sednice Gradskog veća da “takvo bilansno stanje Grad Vranje nikada neće prihvatiti”.

Poslednji zakonski rok za odvajanje Doma zdravlja i Bolnice na posebne jedinice, od kojih će lokalna vlast upravljati prvom a republička drugom, istekao je 6. decembra.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: