Noćna mora: ZMIJA se uvukla u KREVET

Lokalne vesti - Petak 13.04.2018 - 09:24

Vranje – Porodica Ristić iz Vladičinog Hana doživela je šok kada je u večernjim časovima u svom krevetu pronašla zmiju dugu više od jednog metra.

Krevet ispred kuće porodice Ristić FOTO: Udruženje Krevet ispred kuće porodice Ristić FOTO: Udruženje
Ristići su nedavno, sa prvim toplim danima, ovaj krevet postavili neposredno ispred kuće, kako bi uživali na čistom vazduhu, ali im je zadovoljstvo pokvario nezvani gost.
 
Strah je naročito zahvatio decu iz ove porodice, pa je hitno pozvan Vladica Stanković iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana.
 
- Zmija se uvukla unutar kreveta, ali smo je brzo pronašli i izvukli.
 
Srećom, reč je o neotrovnom stepskom smuku dugom nešto više od jednog metra, ali su u strahu velike oči, tako da su domaćini odahnuli – kaže Stanković.
 
Sa toplim danima gmizavci se pokreću iz hibernacije i u potrazi za hranom mogu da dospeju i na ovakva, za njih neobična mesta, kaže Stanković i dodaje da udruženje ima pune ruke posla i interveniše gotovo svakodnevno.
 
U vremenu uskršnjih praznika udruženje je intervenisalo u dva porodična bunara u selima u okolini Vladičinog Hana, gde su otkrivena legla zmija sa više desetina primeraka.
 
- Važno je da se zmije ne ubijaju jer su jako korisne u prirodnom lancu ishrane i nakon svake intervencije ih vraćamo u njihovo prirodno stanište –ukazuje Vladica Stanković.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: