Nova lica i u PREKRŠAJNOM sudu

Lokalne vesti - Subota 19.12.2015 - 10:50

Sudijski pomoćnik u Višem sudu Saša Mihajlović, te Dragana Nikolić, angažovana na istim poslovima u Osnovnom sudu, novi su kandidati za sudije Prekršajnog suda u Vranju, odlučio je Visoki savet sudstva (VSS).

Prekršajni sud dobija nove sudije FOTO D. Dimić Prekršajni sud dobija nove sudije FOTO D. Dimić

Ovakav predlog poslat je početkom decembra Narodnoj skupštini na razmatranje i glasanje s ciljem popune dva upražnjena mesta u ovom sudu.

Predsednik Prekršajnog suda u Vranju Dragan Stanković kaže da procedura za popunu broja sudija nije još okončana, odnosno da nema konačne odluke Narodne skupštine.

- Mi smo od pre dve godine imali jednog sudiju manje, a od pre godinu i po čak dvoje.  To znatno otežava rad suda, opterećenost ostalih kolega koje postupaju po predmetima je velika.

Sa dvoje novih sudija poboljšaće se znatno naša efikasnost i ažurnost, ali za neki kvalitetniji rad nedostajaće nam realno još jedan do dvoje sudija.

Podsećam da mi pokrivamo šest opština Pčinjskog okruga, te granice prema Bugarskoj, Makedoniji i administrativnu liniju ka Kosovu i Metohiji, dakle područje gde ima najviše prekršaja
- navodi Stanković.   

Na oglas za izbor sudija u Prekršajnom sudu u Vranju koji je VSS raspisao krajem marta 2015. godine javilo se ukupno 36 kandidata, od čega 19 iz reda sudijskih pomoćnika, 4 advokata, dok je 13 kandidata došlo iz branši izvan pravosuđa.

Komisija VSS je, nakon razgovora sa kandidatima, koji su obavljeni 9. novembra ove godine, odlučila da VSS na sednici raspravlja o tri kandidata.

Osim Mihajlovića i Nikolićeve u konkurenciji je bila i Sunčica Cvetković, sudijski pomoćnik u Osnovnom sudu u Surdulici, ali je ona na sednici, nakon pojedinačnog glasanja, izuzeta sa konačnog spiska od dva imena.

Prvi kandidat Saša Mihajlović (1978, Vranje) završio je osnovne studije prava u Beogradu sa prosekom 6,71, a na istom fakultetu 2008. godine i master studije sa prosečnom ocenom 8,25.

Bio je pripravnik u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, potom tri godine radio u Ministarstvu finansija - Uprava carine.

U Višem sudu u Vranju radni odnos na neodređeno vreme zasnovao je u decembru 2011. na radnom mestu sudijskog pomoćnika.

Iako je komisija VSS kao drugog kandidata predložila Surduličanku Sunčicu Cvetković (1969., diplomirala u Kosovskoj Mitrovici sa prosekom 6,60), predsednik ovog visokog pravosudnog tela Dragomir Milojević izneo je na sednici VSS svoj predlog, da se raspravlja i o trećem kandidatu, Dragani Nikolić, čije je ime na kraju i uvršteno na konačan spisak koji je poslat republičkom parlamentu na izjašnjavanje.

Dragana Nikolić (1983, Vranje) diplomirala je u Nišu 2007. sa prosekom 9,19. Od 2009. godine radila je u Osnovnom sudu u Vladičinom Hanu kao sudijski pripravnik.

Pravosudni ispit položila je 2011., da bi iste godine počela da radi kao sudijski pomoćnik.

Dejan Dimić   
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: