Nova nada za malu Anastasiju

Lokalne vesti - Nedelja 23.02.2014 - 09:56

Anastasija Trajković (9) iz Vranja, koja je na lečenju od tumora hordoma u Pragu, ipak nema metasstaze na plućima, najnovija je ohranrujuća informacija.

Anastasija sa majkom Anastasija sa majkom

Devojčica će tako moći da nastavi lečenje od teške bolesti, potvrđeno je na klinici u Pragu.

- Anastasija je na snimcima imala senke na plućima za koje su češki lekari posumnjali da su metastaza.

Međutim, ispostavilo se da joj se usled brojnih terapija i intervencija koje je imala stvorila tečnost u plućima.

Uzorak tečnosti odmah je poslat na analizu, a rezultati su pokazali da nema metastatskih ćelija - kaže za “Blic” dr Vladan Šubarević, specijalista ORL na Institutu za majku i dete u Beogradu.

Šubarević, rodom iz poznate vranjske familije, prvi put je operisao Anastasiju i od tada je u kontaktu sa njenom majkom Snežanom.

Hrabra devojčica dobila je terapiju i već se oseća malo bolje. Čim ojača, moći će da nastavi i sa ciklusima zračenja koji su njena najveća šansa za oporavak.

- Vest da nema metastaza ogromno je olakšanje za sve nas. Iako Anastastija boluje od izuzetno agresivnog tumora, još su lokalni nalazi pokazali da nije sve tako crno kao što se mislilo.

Kada su videli te nalaze, češki lekari su planirana 32 ciklusa zračne terapije smanjili na 24 - ističe dr Šubarević.

Uzimanje vode iz pluća radi analize bila je teška intervencija za devetogodišnju devojčicu, pa je ona sada prilično iscrpljena.

- Anastasija je prošla mnogo toga, ali je neverovatno jaka i verujemo da će uskoro moći da nastavi sa ciklusima zračenja zbog kojih je otputovala u Češku.

Tek je prošla polovinu ciklusa i još je rano prognozirati ishod - kaže naš sagovornik.

Roditelji Dragan i Snežana juče nisu bili dostupni za komentar. A pre dva dana otac je otputovao u Prag jer se ćerki stanje naglo pogoršalo.

- Ljudi su iscrpljeni i fizički i emotivno. Sve je to bio ogroman stres za njih - dodaje dr Šubarević.

OK RADIO, Blic

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: