Nova nagrada za mladu Vranjanku: Lana osvojila drugo mesto na MEĐUNARODNOM KONKURSU

Lokalne vesti - Nedelja 19.12.2021 - 12:12

Lana Milutinović, učenica drugog razreda OŠ „Svetozar Marković” u Vranju, osvojila je drugo mesto na međunarodnom konkursu kulturnog stvaralaštva “Svako dete je jednako važno”.

Lana Milutinović i njen mentor Miomir Dejanović FOTO: Privatna arhiva Lana Milutinović i njen mentor Miomir Dejanović FOTO: Privatna arhiva
Konkurs je raspisao Centar za razvoj obrazovanja i kulture iz Brusa, u cilju razvoja dečjeg stvaralaštva i podsticanja mladih da kreativno provode slobodno vreme u doba pandemije.
 
Deca su se na zadatu temu takmičila u kategorijama: literarno stvaralaštvo, likovno stvaralaštvo, dramsko stvaralaštvo, filmsko stvaralaštvo, muzičko stvaralaštvo i najbolja beseda, a stručni žiri je izabrao najuspešnije radove u svakoj od kategorija.
 
Lana je izradila strip na zadatu temu i zablistala u oblasti likovnog stvaralaštva
 
Uvek rado i s ponosom ističem da su moji učenici dosad osvojili brojna prva mesta na republičkim i međunarodnim nadmetanjima, gde je konkurencija jaka, a kriterijumi strogi
 
Sada i nova generacija đaka nastavlja da privlači pažnju svojim stvaralaštvom i da beleži značajne uspehe, čime, po ko zna koji put, promovišemo OŠ “Svetozar Marković” i grad Vranje - ističe za portal tabla.org Miomir MiDej Dejanović, Lanin učitelj i mentor.
 
Za osvojeno drugo mesto na međunarodnom konkursu “Svako dete je jednako važno”, učenica Lana Milutinović je dobila Diplomu, a njen učitelj i mentor Miomir Dejanović dobio je Zahvalnicu.
 
Volim da crtam, a kada nam je učitelj Miomir u prvom razredu pokazao kako se crtaju stripovi, još više sam se zainteresovala i sada stripove stalno izrađujem i kod kuće. Uspesi koje sam postigla me mnogo raduju – kaže talentovana učenica Lana Milutinović.
 
Podsećamo da je Lana Milutinović nedavno osvojila treće mesto na međunarodnom eko-konkursu “Priroda – naš zajednički dom”, koji su raspisali Udruženje “Plant” iz Niša, kao partner iz Srbije i Direkcija parka prirode “Vitoša” iz Sofije, kao partner iz Bugarske.
 
Takođe, Lana Milutinović i njene drugarice iz odeljenja – Emilija Dimić i Lara Trajković – su na ovogodišnjoj Balkanskoj smotri mladih strip-autora dobile zahvalnice za razvoj i popularizaciju balkanskog stripa, a njihovi stripovi su bili izloženi u velikoj galeriji Leskovačkog kulturnog centra, među radovima autora iz celog sveta.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: