Nova politizacija Pozorišta

Lokalne vesti - Utorak 18.09.2012 - 14:13

Odbornici vranjske Skupštine odlučili su većinom, uz protivljenje predstavnika DS-a, da od svojih naknada za rad u parlamentu odvoje po jednu dnevnicu, 1.700 dinara, za obnovu Pozorišta.

Skupština Grada Skupština Grada
Dejan Tričković, predsednk gradskog parlamenta, kaže da su ga sve odborničke grupe o tome pismeno izvestile. 
 
- Stiče se utisak da odbornici DS-a Pozorište smatraju nebitnom ustanovom – kaže Tričković, dodajući da odbornici mesečno primaju po 5.000 dinara. 
 
Sa druge strane, u DS-u tvrde da se radi o politizaciji dobrotvornih akcija od strane SPS-a, što je zakonom zabranjeno, pa je u skladu sa tim i izostala njihova saglasnost. 
 
Predsednik odborničke grupe DS-a Miroslav Nešić kaže da je jedan od razloga zbog koga demokrate nisu podržale čitavu priču  netransparentnost podataka o tome koliki je novac potreban za obnovu pozorišta.
 
- Kolika su sredstva prikupljena i ko sve to kontroliše? Meni sve miriše na novu aferu, na novo „bure bez dna“ - kaže Nešić.
 
Prema njegovim rečima, prvi primer treba da daju lokalni funkcioneri koji imaju enormne plate, a ne da se od odborničkih naknada oduzima najmanje 30 odsto novca.
 
- DS nije protiv akcije, već načina na koji se ona vodi - kaže Nešić. 
 
Predsednik Tričković smatra da je ovakvo ponašanje DS u kontekstu sukoba koji su oni imali sa rediteljom Jugom Radivojevićem odmah po dolasku na vlast u prethodnom mandatu. 
 
- Pozorište nije ni Jugovo, ni Dejanovo, niti bilo čije. Pozorište je vranjsko i trebalo bi da svi Vranjanci pomognu obnovu ove kulturne institucije u skladu sa svojim mogućnostima – kaže Tričković. 
 

Predsednik Skupštine najavio je da akciju mogu novčano podržati i radnici Gradske uprave, koji će se narednih dana izjašnjavati o tome.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: