Nove stipendije Koordinacionog tela

Lokalne vesti - Ponedeljak 17.09.2012 - 08:14

Za preko 200 srednjoškolaca iz Bujanovca, Preševa i Medvedje, Koordinaciono telo je četvrtu godinu zaredom obezbedlo je sredstva za stipendije.

SO Bujanovac, sedište KT SO Bujanovac, sedište KT
Rok za podnošenje dokumenata ističe u ponedeljak, a prema informacijama iz Službe Koordinacinog tela do sada je prijave podnelo blizu 300 srednjoškolaca.
 
- Mi smo i ove budžetske godine obezbedili sredstva za stipendije do decembra, ali je naravno plan da se u budžetu za narednu godinu obezbedi potrebna suma do kraja ove školske godine - kaže Milica Rodić, savetnica direktora Koordinacionog tela Danijele Nenadić.
 
I ove godine stipendije u iznosu od 6.000 dinara dobiće srednjoškolci koji su prethodni razred završili najmanje sa dobrim uspehom i koji do sada nisu ponavljali ni jedan razred.
 
Osim opštih uslova da su državljani Republike Srbije i da imaju prebivalište u jednoj od ove tri opštine, stipendije će dobiti učenici koji potiču iz socijalno ugroženijih porodica.
 

Prošle školske godine ove stipendije su primala 233 učenika, a Republika Srbija je iz budžeta u tu svrhu izdvojila 14 miliona dinara. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: