Novi nesporazumi u Gimnaziji

Lokalne vesti - Utorak 05.11.2013 - 12:11

Nesporazumi u Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju na relaciji direktor - sindikat nastavljaju se nesmanjenom žestinom.

Gimnazija u Vranju Gimnazija u Vranju

Najnovije optužbe na račun direktora Dragana Ilića, dugogodišnjeg direktora Gimnazije ali i predsednika GrO SPS-a u Vranju odnose se na njegove - godine!

Naime, prema tvrdnjama članova Unije sindikata prosvetnih radnika u Gimnaziji, Ilić je morao da ode u penziju avgusta ove godine, ali je taj čin odložio, kako tvrde sindikalci, „prikrivajući stvarne podatke o svom radnom stažu”.

Kako je saopšteno, Ilić je ove godine ispunio uslov od 40 godina radnog staža, ali je uz pomoć sekretara škole „prikrio tu informaciju pre sednice Školskog odbora, čime je sebi omogućio da nastavi rukovođenje školom”.

– Ovakvo prikrivanje činjenica od strane direktora i sekretara škole je u suprotnosti sa članom 144, stavom 2 Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, kako bi Ilić ostao što duže u radnom odnosu.

On je 31. avgusta trebao da dobije rešenje o penzionisanju, a na ovaj način pribavlja materijalnu korist na nezakonit način.

Ovakvim ponašanjem direktora i sekretara, škola se privatizuje i narušava se njen ugled – kaže predsednik sindikata Tomislav Pešić.

On je 9. oktobra sekretaru Gimnazije ispred Unije sindikata podneo Zahtev za dostavljanje podataka o dužini radnog staža direktora škole Dragana Ilića, ali je odmah sutradan dobio odgovor od direktora, lično.

– Ne dopuštam ni privatno, a ni službeno, kao direktor, prezentovanje pojedinih ličnih podataka svake vrste pa i detalja iz radnog staža i u vezi godina starosti.

Tomislavu Pešiću, predsedniku Unije sindikata prosvetnih radnika Gimnazije, iz razloga krajnje nekolegijalnosti i eventualne zloupotrebe istih iz, pre svega, ličnih motiva, a koji su inače jedino Ministarstvu prosvete dostupni, koje i upošljava i tehnički i materijalno prati i realizuje sve vrste novčanih nadoknada – stoji u odgovoru direktora Ilića.

Tim povodom Unija sindikata prosvetnih radnika u vranjskoj Gimnaziji izdala je saopštenje u kome direktora Dragana Ilića naziva „svemogućim“.

Istovremeno, sindikalci su zatražili od lokalne samouprave raspuštanje Školskog odbora zbog svega navedenog, ali do sada nikakav odgovor nije stigao .

Sa svoje strane, direktor Gimnazije Dragan Ilić kaže da mu odlukom Školskog odbora mandat ističe 2014. godine.

– Unija sindikata prosvetnih radnika nije moj gazda, tako da njima ne moram da polažem račune.

Ja imam odluku Školskog odbora gde piše da mi mandat direktora ističe krajem kalendarske 2014. godine i to je odluka upravljačkog organa.

Što se tiče davanja podataka o mom random stažu, oni nisu institucija kojoj ja treba da predočavam bilo koje podatke, a ponajmanje lične, ne samo za mene, već za bilo kog radnika.

To mogu dati samo resornom Ministarstvu, inspekcijama ili ne daj Bože policiji. Zna se šta su lični podaci – kaže Ilić.  

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: