Novi popis stanovništva na jugu Srbije

Lokalne vesti - Četvrtak 12.09.2013 - 09:36

Vranje - Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da će Vlada što skorije nastaviti razgovore sa Albanaca na jugu Srbije o rešavanju životnih probema na ovom području.

Stanković u Bujanovcu Stanković u Bujanovcu

On je nakon sastanka sa ambasadorima OEBS-a kazao da je dogovoren sastanak premijera Ivice Dačića sa liderima Albanaca za sredinu septembra, navodeći da je u međuvremenu s njima razgovarao prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i da će razgovori što pre biti nastavljeni.

- Pokušaćemo da u periodu koji je pred nama organizujemo taj sastanak i da bar o jednoj temi započnemo razgovor, ako ne u ovom onda u narednom mesecu.

Mi više nemamo vremena da čekamo da se ovi razgovori odlažu - rekao je Stanković.

On je najavio da će na području Preševa, Bujanovca i Medveđe dogodine biti sproveden vanredni popis stanovništva, kako bi se posle 12 godina donele konačne mere da se zahtevi Albanaca stave u okvire Ustava, zakona Srbije i međunarodnih konvencija.

- Ambasador iz Nemačke pitao je o bezbednosnim strukturama. Izneli smo podatak da je samo lane uhvaćeno 11.500 azilanata iz arapskih zemalja koji su se kretali prema zapadnoj Evropi.

Rekli smo da je to jedan od puteva transporta droge, oružja i belog roblja, a da je zahvaljujući bezbednosnim strukturama situacija znatno bolja.

Međutim, rekli smo i da prihvatamo da se utvrdi da li bezbednosne strukture maltretiraju lokalno stanovništvo - rekao je Stanković.

U razgovorima u Bujanovcu učestvovala su 24 ambasadora zemalja OEBS-a, kao i lideri Srba i Albanaca sa juga Srbije.

Aleksandar Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: