Novi predsednik preuzeo Osnovni sud

Lokalne vesti - Petak 30.05.2014 - 10:48

U Osnovnom sudu u Vranju u petak je održana svečana sednica na kojoj je izvršena primopredaja dužnosti predsednika suda.

sa svecanosti sa svecanosti

Odlukom Vlade Republike Srbije za predsednika suda izabran je sudija Stojadin Stanković koji je funkciju preuzeo od dosadašnjeg vršioca dužnosti Srboljuba Milosavljevića.

Svečanu sednicu svih sudija Osnovnog suda u Vranju otvorio je dosadšnji vd predsednika Srboljub Milosavljević.

-  Sazvao sam svečanu sednicu kako je i predviđeno poslovnikom, jer posle ove svečane sednice  Stanković  i formalno stupa na dužnost predsednika.

U prethodnih godinu dana postojeći sastav sudske uprave pokrenuo je pitanje višedecenijske učmalosti  i zapuštenost ovog suda.

Uspeli smo da to učmalo stanje donekle razbijemo krenuli smo sa nekim poslovima i nadam se da će kolega Stanković da nastavi u tom pravcu pa mu u predstojećem radu želim puno uspeha i nadam se da će biti ako ne isti, ali sigurno deset puta bolji od dosadašnjeg vršioca funkcije –  kazao je Milosavljević na primopredaji.

Milosavljević je Stankoviću formalno predao ključeve navodeći da je sačinjen i zapisnik o primopredaji pa će Stanković od 1. juna biti novi predsednik Osnovnog suda u Vranju.

 Preuzimajući dužnost  predsednika, Stanković  se zahvalio dosadašnjem vršiocu dužnosti navodeći da je u radu te pravosudne institucije u ovom trenutku najznačajnije sprovođenje reformi.

- Za relativno kratko vreme od godinu dana Milosavljević je zaista obavljao funkciju izuzetno časno  i korektno što pokazuju rezultati , jer znate da je veliki problem ovog suda bio, a još uvek jeste stvaranja uslova za rad.Tako da nas očekuje da sada nastavimo to što je on započeo.

Odobrena su sredstva  za investiciono održavanje i sređivanje potkrovlja.

Izuzetna mi je čast što preuzimam obavljanje ove dužnosti.

Do sada sam imao izuzetno korektnu saradnju sa kolegama u sudu i nadam se da ćemo i na dalje nastaviti takvu saradnju.  

U ovom trenutku najznačajnije je da sprovedemo reformu pravosuđa, znate da je to državni program  i da se Srbija nalazi u postupku pridruživanja  EU  tako da nam predstoje ozbiljni i značajni zadaci – rekao je novoizabrani predsednik.

Stanković je kazao da će na kolegijumu u ponedeljak upoznati kolege sudije sa programom rada, a oni su u prilici da dostave sve sugestije i predloge na tu temu.

Tatjana Stamenković
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: