Novi protest u Higijenskom

Lokalne vesti - Četvrtak 07.06.2012 - 14:30

Novi sindikat Zavoda za javno zdravlje održao je u četvrtak štrajk upozorenja, nezadovoljni svojim ekonomskim statusom.

Sa lica mesta Sa lica mesta
Budući da direktorka Eržika Antić, kako kažu, nije želela da ih primi, i da mirnim putem reši probleme, radnici Zavoda su morali da organizuju štrajk. 
 
Zahtevana je i neopoziva ostavka  direktorke Antić, jer odbija kontakt sa njima i ne ispunjava njihove zahteve. 
 
Sunčica Trajković, predsednica štrajkačkog odbora Novog sindikata  kaže da su zahtevi štrajkača bili da se obustavi odluka o privremenom zatvaranju službe u Bujanovcu i Preševu, i hitno vraćanje na posao potpredsednika NS ZZJZ, Nebojiše Mladenovića, koji je dobio prvosudnu presudu, a još nije vraćen na posao.
 
Povodom štrajka upozorenja, dirketorka Eržika Anttić kaže da je dinamika isplate plata do sada  bila redovna, jer je u toku 2011.  godine isplaćeno je 12,5 plata, a u ovoj do juna 4,5 mesečnih zarada.
 
Ona ističe da je Zavod iz sopstvenih prihoda isplatio otpremnine i zaostale zarade penzionerima i zdravstvenim radnicima koji su svojevoljno napustili Zavod, da su redovno izmirivane obaveze prema dobavljacima, uplaćivani doprinosi i porezi, a što je najbitnije nijedan pacijent nije vraćen zbog nedostatka sredstava za rad. 
 
- Što se tiče zahteva da se Nebojiša Mladenović vrati na posao, pomenuti radnik dobiće rešenje o raspoređivnju od pravne službe ZZJZ-a – kaže Antićeva. 
 
Stavovi su nepomirljivi i u Zavodu tek treba očekivati turbulencije. 
 

Dok direktorka kaže da ustanova radi dobro, u datim okolnostima, dotle sindikalci sada već bez odlaganja traže njenu smenu ili ostavku.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: