Novi put do manastira

Lokalne vesti - Subota 22.09.2012 - 10:35

Od Klisure preko Kostreševca do manastira Svete Bogorodice u selu Palja na srpsko-bugarskoj granici u opštini Surdulica, od ove nedelje se stiže modernim asfaltnim putem.

Manastir Palja Manastir Palja
Putni pravac Kostreševci-Palja, u dužini od tri kilometra, u prisustvu velikog broja gradjana iz opština Surdulica u Srbiji i Trn u Bugarskoj, kao i predstavnika medjunarodnih organizacija, pustio je u saobraćaj Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica.
 
- Izgradnjom i asfaltiranjem ovog putnog pravca, o kome su maštale generacije pre nas, trajno su povezani, a do sada i upućeni jedni na druge, stanovnici velikog broja sela u opštinama Surdulica u Srbiji i Trn u Bugarskoj - rekao je Tončev.
 
Manastir Svete Bogorodice u selu Palja, sagradjen u doba Nemanjića, a smešten je na nadmorskoj visini od 1.218 metara.
 
Izgradnja ovog putnog pravca koštala je 540.000 evra, a sredstva je, preko IPA programa, obezbedila Evropska unija.
 
Putni pravac Kostreševci-Palja je samo jedan od nekoliko projekata prekogranične saradnje koje već nekoliko godina zajednički i vrlo uspešno realizuju opštine Surdulica i Trn.
OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: