Novi štrajk u Jumku

Lokalne vesti - Ponedeljak 22.07.2013 - 11:14

Oko 600 radnika „Jumka“ iz Vranja obustavilo je u ponedeljak rad, ali generalnog štrajka u toj kompaniji nema, iako je ranije najavljen.

pogon Jumka pogon Jumka

Kako se saznaje, do toga nije došlo jer je dogovor dva sindikata propao. Predsednica ASNS u „Jumku“ Snežana veličković za OK Radio kaže da kolega iz drugog reprezentativnog sindikata od subote ne odgovara na njene pozive.

– Za vikend je trebalo da postignemo dogovor sa drugim reprezentativnim sindikatom, ali se kolega od tada do danas ne javlja na telefon. Saznala sam da je imao razgovor sa direktorom i radnici su u krajnje nezavidnom položaju.

Oko 600 njih od ponedeljka ujutru ne rade, ali su u pogonima – kaže Veličkovićeva.

Prema njenim rečima, pomenuti  radnici su samoinicijativno obustavili proizvodnju, što je posledica opšteg nezadovoljstva radnika te fabrike.

– Kao što sam i ranije najavila, generalni štrajk će biti održan na ovaj ili onaj način. Dosta je bilo čekanja, a problemi se samo gomilaju – kaže Veličkovićeva.

Sa druge strane generalni direktor „Jumka“ Zoran Stošić, kaže da Snežana Veličković i njen sindikat nemaju podršku većine radnike, kao i da štrajk nije zakonski najavljen.

OK radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: