NSA dobio nove prostorije

Lokalne vesti - Subota 15.09.2012 - 09:08

Nacionalni savet Albanaca Srbije dobio je nove prostorije, u zgradi bivšeg Opštinskog komiteta Saveza komunista.

Otkrivajući tablu sa imenom Saveta na albanskom, srpskom i engleskom jeziku, predsednik ovog tela Galip Bećiri rekao je da se ovim činom stiču puni uslovi za nesmetan rad Albanskog nacionalnog saveta.

 

- Ovim su se stekli neophodni uslovi da Nacionalni savet Albanaca ubuduće pruži svoj puni doprinos na polju službene upotrebe jezika, obrazovanja, kulture i informisanja i mi ćemo to u skladu sa Zakonom o nacionalnim manjinama ubuduće i činiti - rekao je Bećiri obraćajući su na otvaranju brojnim gostima i zvanicama.

 

On je, na pitanje zašto na svečanosti nema najviših predstavnika  lokalnih vlasti Bujuanovca i Preševa odgovorio da su im pozivi upućeni, ali da su oni izostali jer su „verovatno sprečeni svojim obavezama“.

 

- Šta god da je po sredi, ja pozivam predsednike opština Bujanovac i Preševo, Nagipa Arifija, Ragmija Mustafu i njihove najbliže saradnike,  da saradjuju sa Nacionalnim savetom, jer će to biti u interesu svih Albanaca - rekao je Bećiri.

 

Ovoj svečanosti su pored odstalih prisistvovali narodni poslanik Riza Halimi, zatim predsednici Nacionalnih saveta Bošnjaka i Makedonaca, Esad Džudžević i Borče Veličkovski, predstavnici Koordinacionog tela za jug Srbije i medjunarodnih organizacija EU Progres i PBILD.

 

Prostorije u kojima je smešten Nacionalni savat Albanaca su na površini od 120 metara kvadratnih, a njihovo opremanje, nabavka nameštaja i računarske opreme koštalo je 4,5 miliona dinara. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: