NURDOR - u Zlatna plaketa DOBROČINITELJ

Lokalne vesti - Četvrtak 28.03.2024 - 10:33

U okviru kampanje “Najbolje u Srbiji”, Zlatna plaketa „Dobročinitelj“ pripala je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka NURDOR, za doprinos i podršku deci i njihovim porodicama.

Foto: FB NURDOR Foto: FB NURDOR

U obrazloženju nagrade stoji da je NURDOR- ov doprinos nemerljiv u svim vidovima podrške deci koja se leče od raka i njihovim porodicama, kako za vreme lečenja, tako i po završetku lečenja.

Izvršni direktor Srpskog filantropskog foruma i predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić rekao je da „svet postaje sve surovije mesto za život i sve veći broj ljudi ima svakodnevne probleme i pitanje dobročinstva i dobrote postaje sve važnije i izazovnije za sve nas“.

Matić je rekao da „postoji deficit u empatiji i dobroti i u dobročinstvu“.


Od svih organizacija koje se bave humanitarnim radom, NURDOR „izdvaja izuzetna sposobnost da zainteresuje zajednicu za probleme koje rešava i to na veoma inovativan, kreativan način uvek sa novim idejama koje u podlozi imaju optimističan narativ, a ne očaj kako to obično izgleda u kampanjama sličnih organizacija“, rekao je Matić.

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: