Obeležena godišnjica oslobođenja Vranja

Lokalne vesti - Subota 07.09.2013 - 12:07

Dan oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu obeležen je u subotu nizom događaja.

polaganje venaca polaganje venaca

 

Najpre je rukovodstvo Grada priredilo prijem za predstavnike gradske organizacije SUBNOR-a u Vranju.


Čestitajući praznik, gradonačelnik Zoran Antić je rekao da lokalna samouprava neguje tradiciju svih oslobodilačkih ratova našeg kraja, ističući da će Grad nastaviti sa podrškom udruženjima, koja svoje aktivnosti zasnivaju na očuvanju istorijskih i oslobodilačkih tekovina.


Predsednik SUBNOR-a u Vranju Božidar Ilić čestitao je rukovodstvu i svim građanima Vranja Dan oslobođenja, dodajući da su Vranjanci odani vrednostima koje neguje gradska organizacija Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkih ratova.


Nakon toga održana je i svečana sednica Skupštine grada, koja je počela himnom „Bože pravde“, u izvođenju hora Muzičke škole Stevan Mokranjac. Prisutne je pozdravio predsednik Skupštine Dejan Tričković.

 


- Želim da podsetim da zbog našeg specifičnog geostrateškog položaja, treba da budemo tolerantniji i jedinstveniji, da imamo više sluha i razumevanja za aktuelni trenutak.


To podrazumeva i očuvanje svetle tradicije koja je vezana i za današnji praznik - istakao je Tričković.


Muzička škola „Stevan Mokranjac“ iz Vranja i doktor Dragan Micić, direktor klinike za endokrinologiju KBC Srbije, ovogodišnji su dobitnici Javnog priznanja „7. septembar“, odlučila je Komisija za mandatno-imunitetska pitanja i izbor i imenovanje Skupštine grada Vranja, čiju je Odluku obrazložio zamenik predsednika Skupštine Siniša Mitić.


Na kraju, polaganjem venaca i cveća na spomenik poginulima i odavanjem počasti oslobodiocima, završen je program obeležavanja 69. godišnjice oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu.


Vence su položili delegacija Grada Vranja, državni sekretar Negovan Stanković, načelnik Pčinjskog okruga Budimir Mihajlović, narodni poslanici Dragan Nikolić i Miroljub Stojčić, kao i delegacije Vojske Srbije, Policijske uprave i udruženja građana.


Aleksandar Stojković

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: