Obeležena gradska slava Duhovski ponedeljak (Foto)

Lokalne vesti - Ponedeljak 24.06.2024 - 12:04

Grad Vranje danas obeležava gradsku slavu Duhovski ponedeljak.

Foto:OK radio,G.Mitić Foto:OK radio,G.Mitić
Od 9 časova u Sabornom  hramu Svete Trojice u Vranju održana je Sveta arhijerejska liturgija kojoj su prisusvovali gradonačelnik dr Slobodan Milenković, zamenik gradonačelnika Milan Ilić, predsednica Skupšine Zorica Jović, načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović, gradski većnici, predstavnici lokalne samouprave, direktori brojnih preduzeća, predstavnici vojske, policije i mnogobrojni građani.
 
Nakon liturgije, krenule su i litije ulicama grada, a po povratku sa litija, u porti hrama Svete Trojice obavljeno je i rezanje slavskog kolača.
 
Okupljenima se obratio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, koji je rekao da su grad i crkva oduvek na istom zadatku i u istoj misiji, da služe narodu i za narod. Da je tako svedoči činjenica da su između dve slave Grad Vranje i Eparhija vranjska nastavili da rade i sarađuju na dobrobit vernika i cele naše društevne zajednice. Kao i do sada zajedno smo realizovali brojne projekte i obeležili važne datume. 
 
Od Svetosavske nedelje preko brojnih edukativnih, kulturnih, stručnih i humanitarnih dešavanja do eparhijske slave Svetog Justina Ćelijskog i Vranjskog, koju smo obeležili pre desetak dana i čiji je kum bio upravo Grad Vranje”, rekao je gradonačelnik. 
 
Udruženi i sabrani oko crkve i vere u Hrista raspetoga, možemo da iskažemo snagu i dokažemo da smo narod najjači - narod spreman za izazove koje svet i današnje društvo stavljaju pred njega, ostavši narod nepokolebljiv u nameri da sačuva veru, integritet i identitet”, istakao je na kraju svog obraćanja gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković. 
 
U porti Sabornog hrama Svete Trojice priređeni su trpeza ljubavi i kulturno – umetnički program, u kome su nastupili Gradski mešoviti hor i Folklorni ansambl "Sevdah". 
 
 
 

Foto Galerija

Gradska slava 2024.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: