Obilje medija na jugu

Lokalne vesti - Sreda 13.06.2012 - 10:08

Preševo, a posebno Bujanovac, su opštine koje verovatno imaju najviše registrovanih medija u Srbiji.

Preševo ih ima osam, Bujanovac čak 13, a radi poredjenja, Vranje, koje je tri-četiri puta ekonomski jače od Bujanovca, ima 15 medija.

U obe ove opštine, na medijskoj karti je najviše registrovanih web portala. Preševo ih ima tri, a Bujanovac čak šest.

U Preševu rade: Presheva.com, Preshevajon.com i Preshevanews.net.

U Bujanovcu radi samo jedan srpski web portal - Radiopoljubac.net, a albanski su: Tituli.com, Bujanoci.info, Bujanoci.net, Pres.ternoci.com i Kosovalindore.com.

Sve web portale u ove dve opštine, shodno ekonomskoj moći, finansiraju lokalne samouprave.

Tako jedan od portala u Bujanovcu, koji dnevno emituje prosečno četiri vesti, ima mesečnu dotaciju opštine od 50.000 dinara.

Zbog velikog broja Albanaca koji žive i rade u Evropi, posećenost web portala je prilično visoka. Prema Google analitici, najveću posećenost imaju Presheva.com, Preshevajone.com i Titulli.com iz Bujanovca, a kreće se oko brojke od 100.000 mesečno.

Inače, opština Bujanovac ima dva štampana medija, dve radio stanice, dve televizije, šest web portala i jednog kablovskog operatera, a Preševo dve radio stanice, dve televizije, tri portala i jednog kablovskog operatera.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: