Obnovljena kapela u Korbevcu

Lokalne vesti - Ponedeljak 04.11.2013 - 10:22

Sredstvima grada Vranja i MZ Korbevac, završena je rekonstrukcija kapele na groblju u tom selu, koja je do nedavno bila u katastrofalnom stanju.

Kapela u Korbevcu Kapela u Korbevcu

Ukupna vrednost radova je oko 280.000 dinara, a od te sume oko polovine je izdvojeno iz gradskog budžeta, dok je ostatak finansirala mesna zajednica.

– Kapela je bila u očajnom stanju. Zamenili smo celu krovnu konstrukciju, okrečili i unutrašnje i spoljne zidove, rekonstruisali smo septičku jamu i nabavili kontejner koji je smešten ispred kapele.

Sada je taj objekat dobio izgled kakav i treba da bude na groblju – kaže predsednik gradske opštine Vranjska banja Predrag Milenković.

Inače, Vranjska Banja i dalje muči muku sa nedostatkom grobnih mesta, jer još uvek komunalno preduzeće nije sklopilo dogovor sa vlasnicima obližnjih parcela o kupovini zemlje oko groblja.

Prema rečima Milenkovića, pokojnici se sahranjuju na mestima koja su ranije rezervisana, a „Komrad“ izdaje i grobna mesta koje je neko nekada zakupio, pa nije nastavio sa otplatom parcele.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: