Obradović: Čeka nas teška godina

Lokalne vesti - Nedelja 19.01.2014 - 01:24

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović ocenio je da će novinari 2013. pamtiti po maloj slobodi izrazazavanja i visokoj autocenzuri.

Obradović (Foto B92) Obradović (Foto B92)

Predsednik NUNS-a je naveo da je siguran da se prošla godina po slobodi izražavanja može porediti sa vremenima za koja smo mislili da su davna prošlost, jer su "novinski sadržaji politički diktirani".

"Najveći broj medija je pod direktnom kontrolom, da li vlasti, pojedinih stranaka ili drugih centara moći, koji diktiraju medijske sadržaje i to je nešto što je ova godina pokazala da se suštisnki odnos bivše i ove vlasti u mnogome ne razlikuje", ocenio je Obradović.

Kao jedan od problema predsednik NUNS-a je naveo i autocenzuru kojoj su novinari podložni.

"Strah od političke moći, skoncetrisane u rukama jednog čoveka ili jedne partije, dovela je do visokog nivoa autocenzure koja je direktno dovela do toga da jedna vest, parekselans tabloidna, ne bude objavljena ni u jednom tabloidu", istakao je Obradović.
 

Beta, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: