OBUĆARI: Gde su naše PARE?

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.03.2017 - 10:56

Svega stotinak radnika nekadašnje „Koštane“, na protestu ispred Gradske uprave u Vranju zatražilo je poštovanje sudske presude iz 2003. godine, kojom se nalaže isplata njihovih zaostalih zarada, što se još uvek nije desilo.

Ristić: Istrajaćemo do kraja FOTO: S. Tasić/OK Radio Ristić: Istrajaćemo do kraja FOTO: S. Tasić/OK Radio

Radnici su pitali javnost i nadležne iz Ministarstva privrede gde su svih ovih godina njihove pare i zbog čega im nisu isplaćene?

Slađan Ristić, lider radnika „Koštane“, ukazao je na to da Ministarstvo privrede nema sluha za probleme koje imaju radnici na jugu Srbije, a među njima i „Koštanini“.

- Iako smo se sakupili u malom broju, istrajaćemo do kraja u svojoj nameri da ostvarimo svoja prava.

Nekadašnji sekretar u Ministarstvu privrede Milun Trivunac poslao nam je pismo u kome piše da su nama isplaćene pare, što nije tačno.

Umesto da u Vranje dođe ministar privrede Knežević, mi smoo razgovarli sa državnim sekretarom Draganom Stevanovićem Bosketom, koji nije ni znao da li „Koštana“ još uvek radi ili ne.

Izričito je rekao da za nas nema para,  pa kako onda može da ima para za fudbalske klubove, za „Železaru“, a za nas ne
- pita Ristić.

On je podsetio da  su pare namenjene radnicima „Koštane“ završile u „Metals“ banci, koja je mesec dana nakon transfera ugašena.

- Mi se odričemo zateznih kamata, samo tražimo da nam se isplate osnovne zarade.

Mi smo ovde na jugu otpisani,  mnogi od nekadašnjih radnika su već umrli ni ne dočekavši svoje plate.

Ako nam novac ne bude isplaćen, idemo u novi protest i blokadu autoputa, iako su mi mnogi iz policije rekli da će žandarmerija da me "oduva".

Ja se ne plašim žandarmerije, jer i žandarmerija ima majke i očeve među radnicima „Koštane“
- poručio je Ristić.

On je potom sa još nekoliko predstavnika sindikata otišao kod gradonačelnika Vranja Slobodana Milenkovića, kako bi opet zatražio pomoć lokalne smaouprave u ostvarivanju svojih prava.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: