Obuke MIGRANATA za različita zanimanja

Lokalne vesti - Petak 09.11.2018 - 10:03

Narodni univerzitet u Vranju u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i nevladinom organizacijom „Caritas Luxemburg“, od 1. novembra 2018. organizovala je obuku za osmoro migranata iz Prihvatnog centra u Vranju za zanimanje – negovatelj i obuku za rad na računaru.

Migranti na obuci FOTO: Narodni univerzitet Migranti na obuci FOTO: Narodni univerzitet
Takođe, u Prihvatnom centru u Bujanovcu  7. novembra počela je obuka migrantkinja za krojenje i šivenje i ručnu izradu nakita, takođe u saradnji sa IOM–om.
 
Cilj projektne aktivnosti i obuke je pružanje pomoći izbeglicama, migrantima i ranjivoj lokalnoj populaciji u pogledu sticanja neformalnog obrazovanja i dobijanja akreditovanog sertifikata, čime bi se poboljšao njihov položaj i pružila  mogućnost pronalaženja posla. 
 
Od ponedeljka 12. novembra, planirana je i obuka za još osmoro migranata iz Vranja za zanimanje frizer, u saradnji sa „Caritasom“. 
 
Prema postignutom dogovoru između Narodnog univerziteta Vranje i navedenih organizacija, svakog meseca će se formirati nove grupe za različita zanimanja
 
Planirano je  da se obuke realizuju do kraja ove, ali i tokom 2019. godine.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: