Obustavljena istraga protiv napadača suzavcem u Bosilegradu

Lokalne vesti - Četvrtak 14.11.2013 - 09:21

Istraga protiv Igora Hristova i Saše Todorova iz Bosilegrada koji su 20. aprila bacili suzavac na turiste u kafani „Monika“ u tom mestu, obustavljena je u Osnovnom sudu u Vranju.

Mesto dešavanja Mesto dešavanja

Podsetimo, deset osoba je povređeno, od kojih dve teže u napadu na grupu od 70 turista agencije „ET Anželina”  iz Sofije u Bosilegradu. Osumnjičeni su ih poprskali suzavcem u bosilegradskom restoranu „Monika“, za vreme ručka.

Istražni sudija Ljiljana Nikolić donela je rešenje kojim se istraga zaustavlja jer je prethodno od zamenika javnog tužioca Jusufa Suljejmanija dobila obaveštenje da se od daljeg krivičnog gonjenja Hristova i Todorova odustaje.

– Osnovno javno tužilaštvo u Vranju podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv osumnjičenih Igora Hristova i Saše Todorova iz Bosilegrada zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Nakon sprovedene istrage, zamenik osnovnog javnog tužioca Jusuf Suljejmani obavestio je istražnog sudiju da Osnovno javno tužilaštvo odustaje od daljeg krivičnog gonjenja protiv okrivljenih Hristova iz sela Izvor i Todorova iz Bosilegrada.

Na osnovu toga, istražni sudija je doneo rešenje o obustavljanju istrage protiv ove dvojice – piše u rešenju Osnovnog suda.

Kako je navedeno, oštećeni Petar Stanković iz Niša, Slađan Simeonov iz sela Rajčilovci kod Bosilegrada, Dojčin Dimitrov, Dajana Dimitrov, Silvana Dimitrov, Gordana Vasilev, Natalija Stoičkov svi iz Bosilegrada i Stanislava Ivanova iz sela Mlekominci mogu u roku od osam dana preuzeti krivično gonjenje i zatražiti dopunu istrage, uz podizanje optužnice.

Aleksandar Aca Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: