Od sutra rade bašte kafića sa 50 odsto kapaciteta

Lokalne vesti - Nedelja 04.04.2021 - 12:10

Od sutra će bašte kafića i restorana biti otvorene, ali će moći da se koriste sa 50 odsto kapaciteta.

"Efekti vakcinacije se vide" FOTO: D. Ristić/OK Radio
Time ćemo da legalizujemo već postojeće stanje, izjavio je član Kriznog štaba dr Predrag Kon.
 
- Korekcije kojih će biti od ponedeljka porazumevaju da ugostitelji mogu da rade na 50 odsto kapaciteta na otvorenom, a detalji će biti definisani tokom dana da bi oni koji kontrolišu poštovanje mera mogli da ih primene - izjavio je Kon gostujući na Prvoj TV.
 
Dodao je da u baštama mora da bude razmaka od dva metra među gostima, a ne među stolovima, i da moraju da se nose maske.
 
- To bi bio uvod u malo ozbiljnije poštovanje mera, jer da smo te najosnovnije mere poštovali, ne bismo morali ni da se zatvaramo - zaključio je Kon.
 
On je komentarišući protivljenje vakcinaciji ocenio da se radi o prkošenju i inaćenju što su ljudske slabosti.
 
- Međutim, tu ima i onih koji to ne rade iz takvih namera, već iz vrlo svesnih pobuda da izazovu otpor, a nema ni jednog razloga za otpor, jer je vakcinacija jedini izlaz iz ovoga - rekao je Kon.
 
On je dodao kako je takva vrsta kampanje besmislena, jer vakcinacija nije obavezna, već preporučena.
 
- Efekti vakcinacije se vide
 
Preko 32 odsto stanovništva Beograda je vakcinisano, i vidi se da u mestima gde je veći obuhvat vakcinacije dolazi do zaravnjenja krive, a tamo gde je manji obuhvat broj obolelih raste - naveo je Kon.
OK Radio, Tanjug

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Dejan Vukovic
04.04.2021. , 15:05
Mislim da je ovo dobra mera koju sprovodi nasa drzava ali ipak to ne treba shvatiti kao potpuno opustanje mera i potpuna sloboda kretanja. Maske po meni treba da ostanu sastavni deo, fizicka udaljenost takodje. Treba i dalje voditi racuna o sebi i drugima. Treba jacati imunitet indijskim tamjanom, kurkumom i voditi racuna da se bas ne okupljamo u velikom broju. Naravno, pristalica sam i vakcinacije jer samo tako mozemo da stanemo na put ovoj posasti.
dezurni
05.04.2021. , 10:37
uh a kako da definisite sta je basta kada je terasa povezana sa prostorijama u prolaznom fazonu i levo i desno? i sta ako prostorija ima ambilife preciscivac vazduha? mnogo pitanaj za nas dezurne i iskreno nemam pojma kako raditi.