Odbijen zahtev za poništenje izbora

Lokalne vesti - Utorak 15.05.2012 - 13:59

Gradska izborna komisija odbila je zahtev NS i SRS-a da se na teritoriji Vranja ponište lokalni izbori.

Radikali saopštavaju svoj stav Radikali saopštavaju svoj stav

Obraćajući se javnosti saopštenjem, GIK komisija prigovor dve stranke proglasila je nedopuštenim, a promene u izbornom materijalu od njihovog izvornog oblika do danas nazvala neophodnim.

Stefan Dutina, predsednik Gradskog odbora SRS-a, kaže da su propusti u izbornom procesu utvrđeni u kontroli izbornog materijala i to u prisustvu članova komisije.

Radikali će na odluku GIK-a zajedno sa NS podneti žalbu Upravnom sudu u Nišu u roku od 24 sata.

– Nećemo odustati od zahteva, jer je kontrola potvrdila velike propuste na sam dan izbora,  ali i kod zapisnika sa biračkih mesta prilikom primopredaje izbornog materijala GIK-u – kaže Dutina.

Dutina je podsetio da je utvrđeno da nedostaje izborni materijal sa devet biračkih mesta, koji se ipak kasnije pojavio, ali u tri umesto u regularnih devet džakova.

Predsednik vranjskih radikala podsetio je i na incident koji se je dogodio u Skupštini kada je radnik obezbeđenja koji nije bio u smeni tog dana u alkoholisanom stanju nasrnuo na članove dveju stranaka.

Tom prilikom radikal Slavoljub Lazarević zadobio je povrede ruke.

Dutina kaže da je pitanje po čijem se je nalogu u tom trenutku radnik obezbeđenja našao u Skupštini kako bi se obračunavao sa prisutnima.

GIK nije želela da komentariše incident, ali je naglasila da u času izbora, pa čak ni dok su brojani glasovi, ni jedna stranka nije imala zamerke na izborni proces, pa ni rečene dve stranke.

- To se odnosi i na sve druge predstavnike u Izbornoj komisiji, tako da su izjave pojedinih političkih lidera o neregularnosti ili čak izborne krađe  tendeciozne i proizvoljne - navodi se u saopštenju ovog tela.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: