Odbor za ljudska prava Vranje donirao medicinsku opremu Specijalnoj bolnici za plućne bolesti Surdulici COVID bolnici

Lokalne vesti - Četvrtak 19.11.2020 - 11:06

Danas su predstavnici Odbora za ljudska prava Vranje uručili prvi deo donacije, medicinsku opremu, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti u Surdulici namenjenu COVID pacijentima.

FOTO: Promo FOTO: Promo

Donirali smo  11 oksimetra, 11 beskontaktna toplomera i 30 digitalnih toplomera.

Osim ove pomoći, posle isporuke od dobavljača, što očekujemo u najkraćem roku, biće uručen i EKG uredjaj za pacijente u COVID bolnici.


Crowdfunding kampanja realizovana  je na platformi Donacije.rs u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom u Surdulici i podršku fondacije Katalist.

U period od dva meseca kampanje, koju je Odbor realizovao u partnerstvu sa fondacijom Katalist, na platformi Donacije.rs, prikupili smo sredstva u iznosu od 400,000.00 dinara koja su donirali humane gradjanke i gradjani juga Srbije i cele zemlje.

U naše i u ime direktora, lekara, medicinskog osoblja i pacijenata zahvaljujemo se na solidarnost.

Od početka jula 2020. godine Specijalna bolnica za plućne bolnice Surdulica je od Vlade Srbije dobila nalog da bude u funkciji COVID bolnice, tako da su i u Surdilici počeli da primaju pacijente zaražene korona virusom, pošto u Vranju više nije bilo kapaciteta.


U razgovoru sa direktorom bolnice, dr Slaviša Kostić dogovorili smo da organizujemo gradjansku akciju, da animiramo gradjane i kompanije da pomognu. Iz bolnice su nam ukazali na konkretne potrebe za opremom koju trenutno nisu imali dovoljno za sve COVID pacijente, čiji se broj naglo povećavao.

Posle kraja drugog talasa pandemije, Specijalan bolnica u Surdulici bila je vraćena u redovan režim rada da bi početkom novembra opet jednim delom ušla u COVID sistem sa smanjenim kapacitetom.

Iz bolnice su nam potvrdili  da donacija građana dolazi u pravo vreme, da je velika podrška lekarima, naročito u ovim hladnim danima novembra kada je epidemija korona virusa i kada u bolnici očekuju veliki broj inficiranih pacijenata.

Trenutno u COVID bolnici u Surdulici  smešteno je 33 pacijenata koji su pozitivni na korona virus
.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: