ODELJENJE HIRURGIJE ZC VRANJE: Dr Vukašin Antić, najbolji među nama

Lokalne vesti - Petak 03.04.2020 - 10:52

U Vranju će u petak biti sahranjen dr Vukašin Antić, poznati vranjski lekar.

Doktor Vukašin Antić. Foto: vranje.org.rs Doktor Vukašin Antić. Foto: vranje.org.rs

Zbog vanrednog stanja njegove kolege ne mogu da ga isprate onako kako dolikuje, zbog toga su odlučili da se obrate javnosti pismom i izraze bol i veliku zahvalnost, kolegi, prijatelju i učitelju.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Poštovani sugrađani, obraćamo vam se povodom smrti našeg dragog kolege, iskrenog prijatelja, plodonosnog učitelja, ali iznad svega jedne blagorodne duše, čije će se ime tek pamtiti i spominjati.

Dragi naš Vule, ova svetska nesreća nije nam dozvolila da se od tebe oprostimo onako kako to carski valja i trebuje. Oprosti nam i na ovom bezrečju i malorečju, ali toliko smo bili kadri.

Uvek si bio nasmejan i vedrog duha prema svima na poslu, a naročito prema pacijentima, ali kao da se iza toga krilo neko teško breme.

Breme oca, supruga, hirurga, ali najviše breme hrabrog borca za opšte dobro.

Tvoja socijalna misao iznedrena u poznatoj vranjskoj, građanskoj i intelektualnoj porodici, nije te napuštala do kraja života.


Život ti je bio sinonim za istinu i pravdu, a hirurška hrabrost odvela te je i na mnoge frontove bivše Jugoslavije, a sve sa ciljem da pomogneš drugima.

Nikada nikoga nisi izdao, tvoje pregolemo srce izdalo je samo tebe.

Tvoj učitelj i profesor dr Gerzić, pred čijom komisijom si uspešno položio hirurški ispit, jednom prilikom je zapisao: “Nauk medicine i hirurškog umijeća daje ti božansku moć da odložiš smrt bolniku.


Ističe iz tebe nada, strah, čulnost, a daruje ti se smisao života na vrhu hirurškog noža.“

Tvoj život je zaista bio pun smisla, za razliku od nekih među nama čiji su životi ispunjeni samo besmislom i zbog čijih nas je nepočinstava često bilo sramota.


U Boga možda i nisi mnogo verovao, ali si verovao Crnjanskom kada kaže da: „Ne postoji smrt, već postoje samo seobe“.

Na tom putu seoba sigurni smo da te čeka: “Beskrajni plavi krug i u njemu zvezda“.


U zvezdu se polako i pretvaraš i to u onu najsjajniju da nas večno podseća na tebe i pokazuje nam put u trenucima kada posustanemo.

Ti si večan i ideš u večnost gde te čeka najsvetlije mesto na stranici istorije našeg grada i našeg naroda.

Životnim podvigom upisao si sebe u pamćenje, unevši svoj časni lik i delo u bezobalnu večnost božanske ljubavi.


Izmakavši se iz kaljuge našeg doba, čista obraza i još čistije duše odlaziš u svet onih zbog kojih su nas često slavili i uzdizali na mesto koje nam i ne pripada.

Čuvamo sećanje na mnoge naše susrete i razgovore, na mnoga tvoja uputstva i savete.

Tvoja dobrodušnost nikad nije dozvolila da mlađe ti kolege budu u tvojoj senci. Budi siguran da ništa od onog što smo zajedno saznali, iskusili i doživeli neće biti izgubljeno, čuvaćemo te kao najvrednije ljudsko nasleđe.

Putuj obasjan nebeskom svetlošću u slobodu kojoj si toliko težio. Sigurni smo da ti milostivi Bog čuva mesto do svoga kolena.

Neka ti je večna slava i hvala za sve čime si nas neizmerno darivao i oprosti što nismo znali,
što nismo mogli i nismo stigli da ti uzvratimo.

Draga rodbino i prijatelji našeg neumrlog dr Vuleta, pustite suze i stisniste srce slobodno, imate i zbog koga, a imate i za kime, ali budite jaki onoliko koliko se to može, to morate – to moramo, da ga ni mrtvog ne obrukamo.

Dragi naš Vule - neka ti ruka, a ni glas ne zadrhte ni na onom svetu kad budeš stao pred lice
Gospodnje. Neka ti je večna slava i hvala što si postojao.

Tvoji: Neša, Nataša, Saša, Bata, Stošić, Ceca, Igor, Toma, ostali hirurzi, specijalizanti, sestre, tehničari i bolničari hirurškog odeljenja.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Ruzica
03.04.2020. , 15:39
Hvala Vuletu sto je ziveo medju nama i sto je bio NAS, a i svima vama koji ste srocili ovaj beskrajno dobar poslednji pozdrav.