Održan drugi protest Vranje bez straha

Lokalne vesti - Petak 01.02.2019 - 20:59

Na gradskom šetalištu je u petak održano drugo po redu protestno okupljanje Građanske inicijative Vranja, pod nazivom „Vranje bez straha 1 od 5 milliona“.

Protestna šetnja centrom grada FOTO: G. Mitić/OK Radio Protestna šetnja centrom grada FOTO: G. Mitić/OK Radio
Pred približno jednakim brojem okupljenih kao i pre sedam dana, skup je otpočeo oko 18 časova.
 
Dr Vukašin Antić je rekao da se obraća u ime „slobodnih i obespravljenih vranjskih lekara“ i njihovog inicijativnog odbora.
 
On je apostrofirao akt o proceni rizika na poslu, koji je u ZC Vranje donet od strane, kako je naglasio, nemerodavne ustanove.
 
- Lekari i medicinski tehničari su svrstani u državne službenike koji nemaju stres na poslu, a utvrdili su i da ne radimo u prašini i prostoriji gde tandrču fabričke mašine i izvanredno zaključili  da nemamo nikakav rizik na poslu.
 
Produžili su nam radno vreme za istu platu i skraćen nam je godišnji odmor; em nam male plate, em nam vlada povećala plate za 10 odsto, em nam rukovodstvo sa ovakvim načinom rada ponovo smanjuje platu – rekao je dr Antić.
 
On je ocenio da su time zaposleni stavljeni u podređen položaj prema kolegama iz drugih gradova Srbije i zatražio ostavku kompletnog rukovodstva ZC Vranje.
 
Dr Tamara Milenković Kerković, profesor Ekonomskog fakulteta u Nišu, je pozvala okupljene da svako u sebi ili glasno uzvikne zbog čega je ovde.
 
- Ja sam ovde zog toga što ne želim više da trpim, niti da se strpim još dve, tri ili četiri godine u ovom jedinom životu koji imam.
 
Večeras sam došla da stojim sa vama i zbog mojih studenata koji beže kada im umesto zaposlenja nude partijske knjižice i stranačke kačkete – rekla je Milenković Kerković.
 
Ona je zatim okupljene pozvala u šetnju i ponovni skup za nedelju dana.
 
Uz pištaljke, bubnjeve, zastave i transparente, povorka je krenula u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: