Održan jednočasovni masovni štrajk

Lokalne vesti - Ponedeljak 20.01.2014 - 13:43

Zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama u Vranju okupili su se danas ispred zgrade Gradske uprave i na sat vremena obustavili rad u znak solidarnosti sa radnicima „Jumka” koji su u generalnom štrajku od 13.januara.

ispred Gradske uprave ispred Gradske uprave

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić rekao je na skupu da su svi radnici te kompanije zaslužili pažnju, kako bi ostvarili svoja osnovna radnička prava.

- Ovo je jedan kolegijalni čin i izraz ozbiljne društvene odgovornosti prema radnicima ,,Jumka“. Naši prijatelji i sugrađani zaposleni u “Jumku” imaju probleme i ti problem nisu od juče.

Mi kao grad želimo da zajedno sa Vladom nađemo rešenje da se ti problem reše – rekao je Antić i dodao da jug Srbije nije crna rupa i da država mora posebnu pažnju posvetiti ovom regionu.

- Radnici traže ostvarenje svojih osnovnih prava i njihovi zahtevi su realni. Lokalna samouprava zaposlenima pruža punu podršku i to smo dosadašnjim potezima potvrdili.

Obavili smo nekoliko razgovora sa nadležnima u Republici i nadamo se da će puna pažnja Beograda biti usmerena ka “Jumku”- istakao je Antić.

Inače, skupu ispred zgrade Gradske uprave prisustvovalo je oko hiljadu ljudi, zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama.
 
Aleksandar Aca Stojković    
 

   

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: