Olakšanje za roditelje: e-Vrtić i u Vranju

Lokalne vesti - Petak 07.02.2020 - 11:29

Od ove godine, elektronska usluga poznata kao "e-Vrtić", dostupna je i korisnicima u Vranju, što bi trebalo da pojednostavi proceduru prijave u predškolsku ustanovu.

Usluga je dostupna od maja 2016. godine FOTO: Promo Usluga je dostupna od maja 2016. godine FOTO: Promo
Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu na nacionalnom Portalu eUprava pruža mogućnost svim gradovima i opštinama da svojim građanima omoguće podnošenje elektronskih prijava deteta u predškolsku ustanovu i ova usluga je poznata kao „e-Vrtić"
 
Usluga je dostupna na Portalu eUprava od maja 2016. godine i koriste je građani u 17 gradova i opština
 
Do sada je, na taj način, podneto preko 48.000 elektronskih prijava, za koje roditelji nisu dostavljali dodatnu dokumentaciju
 
- Od ove godine usluga će biti omogućena u 140 gradova i opština širom Srbije, a među njima je i Grad Vranje
 
Do sada su roditelji morali da prilažu određenu dokumentaciju uz zahtev, sada je dovoljno da popune jedan elektronski obrazac - rekao je za zvanični gradski sajt načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.
 
On je dodao da Gradska uprava u Vranju nastavlja sa primenom novih i inovativnih rešenja, koja će ojačati partnerstvo sa građanima, u ovom slučaju sa roditeljima mališana.  
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: