Olimpijski karneval: BRAZIL u Vranju (FOTO, VIDEO)

Lokalne vesti - Utorak 24.05.2016 - 14:04

U Sportskoj hali u Vranju, u utorak je održan Olimpijski karneval za učenike vranjskih osnovnih škola, koji su se takmiččili i za vrednu nagradu Vojvođanske banke.

Takmičenje u igranju sambe; Foto: D. Ristić Takmičenje u igranju sambe; Foto: D. Ristić

Olimpijski karneval, koji ovih dana krstari Srbijom, stigao je i u Vranje, a cilj manifestacije je da najmlađe zabavi i prenese im olimpijski duh i atmosferu karnevala.

Organizatori ovog razigranog sportskog karavana su Olimpijski komitet Srbije, Vojvođanska banka i grad Vranje.

Učenici mlađih razreda osnovnih škola „Jovan Jovanović Zmaj“, „Dositej Obradović“, „Svetozar Marković“, „Branko Radičević“ i „Vuk Karadžić“ su se odlično zabavljali uz đuskanje i navijanje.

Pozitivna atmosfera je, pored sportskog i igračkog takmičenja, postignuta i zanimljivim zadacima, poput zagrljaja pripadniku protivničkog tima.

Uz to, organizovano je i takmičenje u igranju sambe, čiji je pobednik bila O.Š. "Vuk Karadžić".

 

Oni su ovom pobedom ušli u uži krug od devet škola u Srbiji, koji će se nadmetati za nagradu Vojvođanske banke od 100.000 dinara.

Ova suma je namenjena za opremanje sala i kabineta za fizičko vaspitanje sportskim rekvizitima.

U koreografiji za igranje prave brazilske sambe, vranjskim osnovnoškolcima su pomagali članovi Centra za brazilsku kulturu.

Vranjanci su pozdravili i članicu našeg olimpijskog tima Jovanu Crnogorac, koja će Srbiju na Olimpijadu u Riju predstavljati u takmičenju u mauntin bajku.

Jovani jedruštvo pravio i Srećko, zvanična maskota srpskog olimpijskog tima.

U ime domaćina, grada Vranja, učesnike Olimpijskog karnevala je pozdravio zamenik gradonačelnika Dragoljub Stevanović.
 

    

    

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: