Ombudsman: Romi nisu dobili dobre uslove

Lokalne vesti - Utorak 07.08.2012 - 12:46

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da raseljeni Romi iz Beograda nisu u Leskovcu dobili odgovrajuće uslove za stanovanja.

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da raseljeni Romi iz Beograda nisu u Leskovcu dobili odgovrajuće uslove za stanovanja.  Reč je o Romima koji su preseljeni u leskovački kraj iz divljeg beogradskog naselja Belvil.
 
Zaštitnik građana je rekao da veliki problem predstavlja što raseljeni Romi u Leskovcu nisu dobili odgovarajuće uslove i ocenio da je, za razliku od Leskovca, Beograd koji je iselio Rome iz nelegalnog naselja na više lokacija, za njih obezbedio minimalno adekvatan smeštaj, navodi Tanjug.
 
Grad Leskovac je, podsećanja radi, više od tri meseca plaćao smeštaj četvoročlanoj porodici iz Belvila u hostelu, čiji je vlasnik 1. avgusta otkazao zakup 4 sobe, a iz buđžeta grada je obezbeđivana i ishrana za 18 članova.
 
Sve je to poreske obveznike Leskovca koštalo blizu dva miliona dinara.
 

Raseljeni iz Belivila su postali korisnici socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad, a dve porodice su se iz hostela preselile u zakupljenu kuću, čiji zakup takođe plaća grad Leskovca, jedna se smestila u sopstvenom nedovršenom objektu, a druga porodica kod rođaka. 

JuGmedia

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: