Opera KOŠTANA na otvaranju Pozorišta

Lokalne vesti - Petak 30.08.2019 - 14:08

Zgrada Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju biće svečano otvorena 21. oktobra a prva izvedena premijera biće Operska predstava "Koštana", reditelja Juga Radivojevića, pišu "Večernje novosti".

Otvaranje zakazano za 21. oktobar FOTO: D. Ristić/OK Radio Otvaranje zakazano za 21. oktobar FOTO: D. Ristić/OK Radio
Kako navode "Novosti", dok se radovi na rekonstrukciji bliže kraju, intenzivno se radi na pripremi svečanosti otvaranja nove zgrade, kao i tradicionalnih "Borinih pozorišnih dana".
 
Operska predstava "Koštana", Vranjanca Juga Radivojevića zvanično će označiti početak rada 21. oktobra u novoj zgradi za koju se kaže da je najsavremenije pozorište u Srbiji.
 
Nenad Jović, direktor vranjskog teatra, kaže da će po protokolu na kome se još uvek radi, opera "Koštana" biti prva predstava na obnovljenoj velikoj sceni.
 
- Zadovoljstvo mi je što će vranjska publika biti u prilici da prvi put pogleda u našem gradu opersku predstavu - kaže Jović.
 
Nakon toga, pozorišni praznik se nastavlja tradicionalnim "Borinim pozorišnim danima" koji će biti održani od 23. do 29. oktobra.
 
- Najbolje i najnagrađivanije predstave u Srbiji učestvuju na ovogodišnjem festivalu, a tradicionalno, "Borine dane" će otvoriti naša predstava "Nečista krv", na čijoj pripremi radi glumački ansambl - kaže Jović za "Novosti" i dodaje da če ovogodišnji festival vratiti stari sjaj glumačkim svečanostima, koji su činili da svakog oktobra Vranje bude prestonica pozorišne umetnosti.
 
Obnovljena zgrada vranjskog pozorišta imaće više kvadrata jer je iskorišćen podrumski prostor gde će biti kabare i mala scena, a u novom prostoru biće prikazivane i bioskopske predstave
OK Radio, Večernje novosti

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: