Opreza nikad dosta: Kurs SAMOODBRANE za devojke i žene

Lokalne vesti - Utorak 10.04.2018 - 10:03

SOS Kutak za devojke i SOS Telefon Vranje u nedelju u Gimnaziji “Bora Stanković” organizuju besplatni seminar samoodbrane, namenjen posebno devojkama i ženama.

Besplatan seminar za sve devojke i žene FOTO: Kutak za devojke Besplatan seminar za sve devojke i žene FOTO: Kutak za devojke
- Svesni potrebe osnaživanja žena i devojaka da se snalaze u konkretnim situacijama kada su izložene opasnosti od fizičkog nasilja, poklanjamo vam četvorosatni seminar na kome ćete naučiti osnove uspešne samoodbrane – kažu iz Kutka za devojke.
 
Seminar je podeljen u nekoliko tematskih celina: Opasnosti od izloženosti napadu-viktimizacije, Psihologija napadača i potencijalne žrtve, Odbrana od napada (razne vrste mogućih napada), Upotreba predmeta u kriznim situacijama i Vreme posle: kako se osećamo?
 
Seminar će se odvijati u vremenu od 13 do 18 časova, a voditelj će biti Jelena Cakić, majstor ninjutsua.
 
Kutak za devojke je počeo sa radom početkom godine u prostorijama Odbora za ljudska prava Vranje, u okviru projekta „SOS sigurno mesto za devojke”
 
Cilj je da se pomogne devojkama da usavrše veštine za prepoznavanje nasilja nad ženama i nasilja u porodici kao i promovisanje rodne ravnopravnosti.
 
Akcenat svih aktivnosti Kutka je na prevenciji rodno zasnovanog nasilja.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: