Oproštaj od Stojana Dimčića

Lokalne vesti - Ponedeljak 21.05.2012 - 13:02

U Skupštini Grada održan je komemorativni skup povodom smrti Stojana Dimčića, direktora vranjskog „Vodovoda“ i člana Izvršnog odbora Glavnog odbora SPS-a.

Sa skupa Sa skupa
Od Dimčića koji je posle duže i teške bolesti, preminuo juče u 63. godini oprostili su se u prisustvu porodice njegovi najbliži saradnici iz privrede i politike. 
 
Gradonačelnik Miroljub Stojčić kazao je da je Dimčić  25 godina bio na čelu preduzeća i da je kao funkcioner, ali i čovek, bio odgovoran precizan i vredan.  
 
– Niko bolje od njega nije poznavao branu „Prvonek“, gde je provodio vreme sa izvođačima i projektantima u koju je ugradio i sebe. Bio je uporan i istrajan u tome da brana i prostor oko nje budu jedinstveni u Srbiji – kazao je Stojčić. 
 
Od Dimčića se oprostio i njegov dugogodišnji saradnik Živojin Mitrović, tehnički direktor „Vodovoda“. 
 
On je kazao da je Dimčić učestvovao u svim kapitalnim projektima koje je ovo preduzeće ostvarilo. 
 
– Ovo nije samo gubitak direktora već i prijatelja, graditelja i čoveka koji je svima nama bio uzor, ali i savetnik i učitelj - kazao je Mitrović.  
 
Dimčić je bio dugogodišnji član a do 2011. i potpredsednik vranjskog SPS-a. Zoran Antić, predsednik gradskog odbora stranke, opraštajući se od partijskog kolege, kazao je da je Dimčić bio uzoran član partije i učesnik svih kongresa SPS-a. 
 
– U realizaciji programskih ciljeva stranke i rešavanju konkretnih problema bilo nam je dragoceno znanje i iskustvo kakvo je Dimčić imao kao dugogodišnji privrednik – kazao je Antić. 
 
Dimčić je rođen u selu Ćukovac 1949. godine. Osnovnu školu je završio u svom rodnom selu, gimnaziju u Vranju, a studije Ekonomskog fakulteta u Nišu. 
 
U javnom preduzeću „Vodovod“ Dimčić je radio neprekidno od 1986. godine. Sve vreme je, osim perioda od 2002. do 2006. godine, bio generalni direktor preduzeća. 
 

Stojan Dimčić biće sahranjen danas na Bunuševačkom groblju u 15 sati. 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: