Organizacija 28. JUN u akciji pomoći za malu Janu

Lokalne vesti - Sreda 09.03.2022 - 12:24

Njen pogled je tužan, a čak i kada se smeje, u devojčici zlatne kose, desetogodišnjoj Jani iz sela Toplac kod Vranja, tinja bol zbog gubitka sa kojim se suočila.

FOTO: Promo FOTO: Promo

Jana je, kada je imala 7 godina, ostala bez majke koju je neizmerno volela i sa kojom je bila beskonačno povezana.

Njena mama preminula je 2018. godine posle duge borbe sa rakom dojke, dva meseca nakon što je Jana krenula u 1. razred.

Posle tragičnog događaja koji je promenio i njen, ali i život njenog oca Gorana Mihajlovića (48), malo je bilo razloga za smeh, a njenoj 72-godisnjoj baki je sve teze da se brine o pokucstvu i unuci.


Njih troje zive u 3 prostorije bez laminata, kuhinja bez sudopere i kućnih elemenata, bez vode i bez kupatila, a Janina baka pere na ruke, vodom sa obližnjeg izvora onda kada je uopšte i ima.

U ovakvom teškom vremenu posla nema, ali Goran ne odsutaje i preko leta nadniči, a porordica preživčjava od socijalne pomoći.

Najveća mu je želja da izgradi kupatilo u kući i uvede vodu, ali novca za to nema.


Uprkos svemu, Jana je odličan đak i ne traži ništa. Skromna je i povučena. Slomljena i tužna. Ipak, bilo bi lepo da ima makar svoju sobu.

Iako ne možemo da joj vratimo mamu i upotpunimo detinjstvo, pomozimo Jani da izađe na prvi put i nađe razlog u ovom moru tuge da se smeje i bude bezbrižna devojčica.


Online Donations:⁣

PayPal: https://www.paypal.me/28jun⁣

Credit Card: https://28jun.org/donate⁣⁣

SMS: Pošalji 1 na 1733⁣

Tekući račun: ⁣

Ime: 28. JUN ⁣

Dinarski racun broj: 265111031000342797 ⁣

 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: