Osmomartovska tribina, Čajanka, ulična akcija: HOĆU BUKET SVOJIH PRAVA

Lokalne vesti - Četvrtak 07.03.2024 - 09:15

U okviru obeležavanja Međunarodnog Dana žena, tim HRCVR - aktivistkinje SOS Telefona Vranje i SOS Kutka za devojke, u saradnji sa srednjim školama Vranja, Domom učenika i Mrežom žena protiv nasilja, u četvrtak, 7. Marta, organizuju Čajanku (tribinu), pod nazivom HOĆU BUKET SVOJIH PRAVA!!, - u petak, 8. Marta, organizuju Čajanku – SAMOPOUZDANJE I SAMOPOŠTOVANJE – i to je pravo žena!

Foto:Promo Foto:Promo
Tim žena SOS telefona Vranje, nastavlja obeležavanje Dana Žena u petak, 8. Marta uličnom akcijom u 12:00 u centru Vranja - šetalište) na temu DA LI ZNAŠ ŠTA JE AKUŠERSKO NASILJE? U razgovoru sa sugrađankama/sugrađanima, zajedno ćemo ispisati vrste akušerskog nasilja i poruke/predloge gradonačelniku i direktoru (menadžmentu) Zdravstevnog centra kako da obezbede uslove za osobu od poverenja ženama na porođaju i kako da doprinesu eliminisanju akušerskog nasilja u bolnici i u Vranju.
 
Tribina HOĆU BUKET SVOJIH PRAVA, devojke su posvetile istorijatu 8.Marta – Zašto i kako obeležavamo 8. Mart? Kako smo od borbe za prava žena, došli do buketa cveća, karanfila, poklona, slavlja u kafanama...(što bi trebalo biti svakodnevna pažnja od strane muškaraca). Razgovor počinje u 12:30 časova, u zbornici nastavnika u Hemijsko-tehnološkoj školi, gde će prisustvovati do 30 učenica iz svakog razreda i odeljenja ove škole.
 
Ovaj 8.Mart posvećujemo mladim aktivistkinjama, devojkama uzrasta 12 do 18 godina, sa kojima ćemo se podsetiti izvornog značenja ovog međunarodnog praznika posvećenog ženama.
 
Razgovor i hronologiju 8. Marta, nastanak i razvoj borbe za prava žena stotinu godina unazad, vodiće vršnjačke edukatorke – aktivistkinje SOS Kutka za devojke Vranje.
 
Čajanka SAMOPOUZDANJE I SAMOPOŠTOVANJE se održava u petak, 8. Marta, od 17:00 do 20:00 časova u Sali Doma učenika srednjih škola, gde će prisustvovati učenice svih srednjih škola grada Vranja, kao i Doma učenika.
 
Cilj je prevencija i prepoznavanje, ali i da kroz razgovor, razmenu iskustava i edukativne igre devojke prenesu svoju snagu i ojačaju svoje samopouzdanje na ženskom putu za očuvanje svojih prava.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: