OTKAZI u Stacionaru

Lokalne vesti - Ponedeljak 25.01.2016 - 11:24

Vranje - U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji četvoro zaposlenih ostaće bez posla, u okviru aktuelnih mera Vlade Srbije o propisanom maksimalnom broju zaposlenih u javnom sektoru.

Otkazi do 7. februara. Foto: vranje.org.rs Otkazi do 7. februara. Foto: vranje.org.rs

Prema rečima Slobodana Spasića, pomoćnika direktora za opšte i pravne poslove, u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koju popularno zovu Stacionar, trenutno radi 60 ljudi.

- Osnov za dobijanje otkaza su mere Vlade Srbije. U ovom momentu imamo četvoro viška.


Po sistematizaciji, imamo predviđena mesta za 65 zaposlenih, ali pošto je već dve godine na snazi zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, nismo bili u mogućnosti da primamo nova lica na mesto ljudi koji su odlazili u penziju, i sveli smo se na 60.

Sad treba da svedemo 
broj zaposlenih na 56 - pojašnjava Spasić.

 Krajnji rok za podelu otkaza je 7. februar, a ko će ostati bez posla još uvek se ne zna tačno, tvrdi Spasić.

- Još uvek ne znamo tačno ko ide iz Stacionara, ni kog su profila ljudi, koji će otići, što se tiče stručne spreme i staža koji su ostvarili - kaže Spasić

Zakon o maksimalnom broju zaposlenih odnosi se na zaposlene na nedodređeno vreme.

Inače, u Stacionaru je krajem decembra na mesto v.d. direktora imenovan doktor Svetislav Stošić, kadar SNS, pošto je njegov prethodnik Zoran Milosavljević, podneo neopozivu ostavku.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: