Otkrivena osmorica ilegalnih migranata: Prošli Preševo, zalutali na niški Terminal

Lokalne vesti - Četvrtak 06.08.2020 - 12:27

Carinici se gotovo svakodnevno susreću sa pokušajima migranata da se sakriveni među robom ilegalno prebace na teritoriju EU, a među njima je mnogo onih, koji su zarad toga spremni da rizikuju i život.

Policajci i carinici zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka FOTO. Uprava carina Policajci i carinici zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka FOTO. Uprava carina
Neretko se dešava da na svom ilegalnom putu ka nekoj od evropskih zemalja „zalutaju“ na neku od unutrašnjih carinskih ispostava, što im svakako nije bio cilj.
 
Upravo to se dogodilo osmorici migranata, koje su carinici pronašli 5. avgusta 2020. godine, kada je na ispostavu Terminal Niš stigao domaći kamion, koji je iz Soluna prevozio robu za uvoznika u Nišu.
 
- Mada su makedonska carinska obeležja bila neoštećena, što govori o tome da je kamion pregledan u Severnoj Makedoniji, kada su nakon okončanja carinskog postupka carinici u prisustvu policije otvorili kamion, u njemu su zatekli osmoricu mladića, gotovo dečaka, sakrivenih među paletama elektroda za elektrolučno zavarivanje - navode iz Uprava carina.
 
Kako su i gde ušli u kamionski tovar uvrdiće policija koja ih je preuzela u dalju nadležnost.
 
Od početka ove godine carinici su u pokušaju ilegalnog prelaska granice sprečili preko 650 migranata, stoji u izveštaju Uprava carina.
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: