Otpadne vode - ogroman posao

Lokalne vesti - Sreda 23.05.2012 - 08:30

Grad Vranje će, za rešavanje problema otpadnih voda, od nemačke KFW banke dobiti ukupno oko 16 miliona evra.

"Vodovod"
Živojin Mitrović, tehnički direktor vranjskog „Vodovoda“, preduzeća koje je nosioc projekta, kaže da se radi o kapitalnoj investiciji koju nemačka razvojna banka, KFW, finansira bespovratnim sredstvima od preko 90 odsto. 
 
Samo preduzeće je obezbedilo oko 774.000 evra kreditom na petnaest godina, sa grejs periodom od tri godine. 
 
Prema njegovoj najavi realizacija projekta počeće u junu ove, a biće završena 2015. godine. 
 
Mitrović napominje da će izgradnji postrojenja prethoditi ekspoprijacija zemljišta i sređivanje infrastrukture na prostoru u blizini Želeničke stanice, površine šest hektara.
 
Fizibiliti studiju je izradila konsultantska kuća „Setec Engineering", koja upravlja projektom. Predviđeno je da posao u postrojenjima za preradu vode dobije 19 ljudi. 
 
- Tretman otpadnih voda identičan je tretmanu vode za piće, jer će analize biti rađene dva puta dnevno - kaže Mitrović.  
 
Mitrović objašnjava da su besplatna sredstva kod KFW banke uspeli da dobiju osim Vranja još samo Užice i Kraljevo, i da se radi o najvećoj investiciji grada u poslednjih 40 godina.  
 

Mitrović objašnjava da će za izvođača radova biti raspisan međunarodni tender u okviru EU, a da će na nekim poslovima biti angažovane i domaće firme.  

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: