Otvoren most na Banjštici

Lokalne vesti - Nedelja 14.07.2013 - 12:21

Radovi na rekonstrukciji mosta na reci Banjštici na na putnom pravcu od Vranja preko Vranjske Banje, sela Korbevac do Krive Feje su završeni. Most je svečano u subotu pušten u saobraćaj.

Sa lica mesta Sa lica mesta

Zvaničnom  puštanju mosta u saobraćaj osim čelnika gradskog rukovodstva Vranja prisustvovao je i narodni poslanik Dragan Nikolić.

Nebojša Stojanović, direktor „Uprave Banje“ kaže da su radovi na rekonstrukciji urađeni bez trošenja para iz gradskog budžeta  posredstvom donatora i pomoći vranjske Direkcije.

- Most je u protekle dve godine je bio rizičan za saobraćaj,a njegova rekonstrukcija košta dva miliona dinara.

U  realizaciji projekta učestvovala je grčka  firma „Terna“ sa 1,2 miliona dinara a ostali deo sredstava obezbedilo je  preduzeće „Uprava Banje“.

Prema rečima nadležnih rekonstrukciju mosta započelo je „Preduzeće za puteve“ 2009. godine, ali su vranjski putari sa radovima stali 2011. godine zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Stojanović  kaže da su se obraćali svim nadležnim državnim institucijama kako bi sredstva za rekonstrukciju mosta na Banjštici bila obezbeđena, ali da su svuda dobijali negativan odgovor.

- Nismo naišli na razumevanje ni preduzeća „Putevi Srbije“ ni nadležnog ministarstva iako most nije bio bezbedan za saobraćaj unazad dve godine.

Dobijali smo negativne odgovore i bili upućivani na lokalnu samoupravu.

Kako je to jedini alternativni putni pravac budućeg Koridora 10 dogovorili smo se sa firmom „Terna“ glavnim izvođačem radova na Koridoru da se most rekonstruiše – objašnjava Stojanović.

Prema njegovim rečima na mostu je urađena  nova oplata, armatura, betoniranje i asfaltiranje.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: