Otvorena "Svetosavska nedelja"

Lokalne vesti - Sreda 22.01.2014 - 09:05

Manifestacija „Svetosavska nedelja“ otvorena je u utorak u Vranju izložbama fotografija ''Hilandar'' Stanka Kostića i slika Jelene Simović.

Detalj sa otvaranja Detalj sa otvaranja

Izložbe u Galeriji Narodnog muzeja otvorio je gradonačelnik Vranja Zoran Antić.

Za šest dana posvećenih Svetom Savi biće organizovane književne večeri, izložbe i muzički programi.

Prema planu i programu manifestacije, u sredu i četvrtak pisac za decu Jasminka Petrović družiće se kroz promociju sopstvenog stvaralaštva sa vranjskim učenicima osnovnih škola.

U sredu od 20 časova u sali Doma vojske koncert će održati grupa ''Oganj''. Promocija knjige ''Ljubav, to si ti'' autorke Valentine Zlatanović Marković zakazana je za četvrtak u 20 sati, takođe u sali Doma vojske.

U petak od 18 sati u Galeriji Narodnog univerziteta biće otvorena izložba likovnih radova učenika vranjskih škola.

Za 19 sati u Domu vojske planirana je dodela nagrada najboljim recitatorima, autorima likovnih i literarnih radova. Takođe, biće promovisan list ''Srećni dani'' koji su uredili vranjski gimnazijalci.

U subotu će se od 20 časova u Domu vojske publici predstaviti grupa ''Balkanske žice'' koju čine trojica gitarista.

U nedelju će u istim prostorijama biti održana duhovna akademija pravoslavne eparhije vranjske.

Na temu ''Putovanje Svetog Save'' besediće profesor doktor Goran Maksimović, dekan Filozofskog fakulteta u Nišu. Nastupiće i hor muzičke škole ''Stevan Mokranjac'' i glumci pozorišta ''Bora Stanković''.

Manifestacija se završava rezanjem slavskog kolača na liturgiji u hramu Svete Trojice.

Poslednjeg dana biće uručena nagrada ''Sveti Sava'' za prošlu godinu, nakon čega će za prosvetne radnike biti organizovan svečani bal u sali Doma vojske.

Aleksandar Aca Stojković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: