Otvoreni Miholjski susreti sela

Lokalne vesti - Nedelja 25.09.2022 - 00:58

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković otvorio je drugu po redu manifestaciju ,,Miholjski susreti sela“, u selu Katun.

Foto: vranje.org.rs Foto: vranje.org.rs
om prilikom, on je podsetio da se u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu ovaj događaj održava širom Srbije i da ima za cilj razvoj ruralnih sredina. 
 
- Podsticaji i realizacija aktivnosti i projekata koji doprinose unapređenju sela u svim segmentima neophodni su za ostanak ljudi u seoskim sredinama, pre svega mladih. 
 
Zbog toga je potrebno kreiranje ambijenta sa svim potrebnim uslovima i sadržajima koji omogućavaju kvalitetan život ljudi. 
 
Očuvanjem sela čuvamo tradiciju i kulturni identitet i zbog toga je afirmacija ruralnih područja prioritetet.
 
Lokalna samouprava i u narednom periodu nastaviće sa podsticajnim merama i ulaganjima u seoske sredine, jer bez toga nije moguć sveobuhvatni razvoj društva i države. 
 
Briga o selu mora biti jedan od prioriteta državnog i lokalnog rukovodstva -rekao je gradonačelnik. 
 
Nakon toga, održan je kulturno umetnički program ,,Nazdravlje nam zdravica” i ,,Tradicijom i čuvam kućni prag”, učenika seoskih osnovnih škola sa teritorije grada Vranja. 
 
U nastavku programa, učenici sa Kosova predstavili su kulturnu baštinu Kosovskog Pomoravlja. 
 
Organizovane su i Igre bez granica za decu i odrasle, kao i Kviz znanja i nastup folklorista.
 
Za posetioce je pripremljena izložba rukotvorina i prezentacije tradicionalnih jela, domaće rakije i vina i poljoprivrednih proizvoda. Pokrovitelj manifestacije su Ministarstvo za brigu o selu i Grad Vranje, a organizator Kulturno-obrazovni centar.
 
OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: