OVI?: PROVOKACIJE ALBANSKIH EKSTREMISTA O OTCEPLJENJU NA JUGU SRBIJE STARA PRI?A, VA?NO DA GRA?ANI OSTANU PRIBRANI I MUDRI

Lokalne vesti - Petak 17.12.2004 - 15:52

Nebojša Čović, predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije, poručio je gradjanima Bujanovca, Preševa i Medvedje da budu strpljivi i mudri i da u saradnji sa Koordinacionim telom, koje ovih dana obeležava četiri godine rada, prevazidju provokacije albanskih ekstremista. -Koordinaciono telo za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa od svog formiranja 16. decembra 2000. godine intenzivno je radilo na problemima vezanih za jug centralne Srbije, rekao je za O.K. radio Nebojša Čović. -Mislim da je to jedan od najvećih rezultata koje je vlast postigla posle petog oktobra. Rešili smo jedan težak i opasan međuetnički sukob i mirnim putem nastavlili da sprovodimo program za rešavanje krize na ovim prostoroma, naglasio je Čović. Komentarišući neke poteze novoizabrane opštinske vlasti u Preševu koju čine predstavnici albanskih političkih partija, pre svih, uslovnu poltičku deklaraciju, Čović je rekao: - Ja mislim da su se ti momci malo zaigrali, jednostavno ne želim da im dajem toliko na značaju, predlažem im da se svi malo prisaberu i dođu sebi. Ja očekujem da će oni to shvatiti, te priče i te provokacije u smislu prizivanja nekakvih sepatratističkih duhova, nekakvih otcepljenja i i ostalog, te pesmice smo čuli odavno. Mi smo ovde da rešavamo problem a ne da ga pravimo, rekao je Čović. -Građanima juga centralne Srbije poručujem da budu strpljivi, mudri da svi zajedno istrajemo na putu kojim smo krenuli jer samo tako možemo da imamo reference za pomoć medjunarodne zajednice u smislu rešavanja krize na ovim prostorima. Narod nas nije izabrao da se bijemo nego da postupljeno radimo i popravimo uslove života svim građanima, rekao je na Nebojša Čović.

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: