Pahomije ipak ostaje?

Lokalne vesti - Utorak 15.05.2012 - 08:18

Danas počinje redovno zasedanje Sabora SPC-a, na kome se očekuje dogovor o penzionisanju pojedinih vladika, među kojima je i episkop vranjski Pahomije.

Vladika Pahomije Vladika Pahomije

Temeperatura pred početak Sabora SPC u beogradskoj Patrijaršiji raste iz časa u čas.

 

U nedostatku validnih informacija mediji nagađaju ne samo o čemu bi vladike mogle da postignu dogovor, već o čemu će se uopšte razgovarati na Saboru.

 

Prema dostupnim informacijama, mlađe vladike u Saboru žele početak sređivanja stvari u Crkvi i njen ponovni uspon. Smatra se da je za takav razvoj neophodno da se SPC oslobodi balasta prošlosti, olličenom u nekoliko imena, među kojima je vladika vranjski na prvom mestu.

 

Pored njega, još se govori o penzionisanju vladika Konstantina i naročito Filareta.

 

No, prema najnovijim informacijama iz beogradskih medija, obračun mlađih i starijih vladika, te raznih lobija u Saboru, biće ostavljen za neka naredna vremena.

 

Kako spekuliše štampa, vladika vranjski Pahomije, i svedok njegove odbrane na suđenju za seksuaalno zlostavljanje dece vladika Filaret ipak neće biti penzionisani.

 

Njih dvojica su tražili, a spekuliše se i dobili pomoć vladike bačkog Irineja Bulovića, za sada jednog od stubova autoriteta SPC-a posle inauguracije novog patrijarha Irineja.

 

Za očekivati je, prenosi više izvora, da se obračun raznih struja, ali i obračun sa negativnim tendencijama u srpskoj Crkvi odloži bar do narednog Sabora, čija su redovna zasedanja predviđenja za jednom u pola godine.

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: