Para nema, al će grejanja biti

Lokalne vesti - Utorak 01.10.2013 - 09:30

Javno preduzeće „Novi dom“ u Vranju spremno je za početak grejne sezone 15. oktobra, iako još uvek probno grejanje nije izvršeno.

Ilustracija Ilustracija

Direktor tog preduzeća Saša Sentić kaže da će u ponedeljak jedna cisterna mazuta biti dopremljena do Vranja, a da se do petka očekuju još tri cisterne.

– Za sada smo sopstvenim sredstvima uspeli da obezbedimo četiri cisterne što će za ceo oktobar biti zasigurno dovoljno. Za kasnije ćemo videti, jer očekujemo i pomoć grada oko nabavke mazuta.

U ponedeljak ćemo najpre napuniti instalacije vodom, kako bi proverili da negde radijatori ne cure, a onda grejanje moe da počne – kaže Sentić i očekuje da će cela zimska sezona biti uspešno završena, uz pomoć Gradske uprave.

Sa druge strane, gradonačelnik Vranja Zoran Antić kaže da će grad pomoći, ali samo logistički.

– Gradska uprava i ja možemo da igramo samo u granicama zakonskih okvira koju postoje. Mi ćemo kao grad dati preduzeću mogućnost garancije za nabavku energenata, a pare ne možemo da dajemo.

To je preduzeće koje se samostalno finansira i zašto bih ja davao novac iz budžeta za nabavku mazuta. Mogu samo da dobiju logističku podršku kako bi stali na noge i nastavili sa funkcionisanjem – kaže gradonačelnik Antić.

 Inače, probno grejanje u većini gradova u Srbiji je već završeno i samo je u nekolicini  toplana grejna sezona neizvesna, među kojima je i Vranje.

Korisnici usluga „Novog doma“ mesečno za grejanje plaćaju 89,48 dinara po metru kvadratnom bez PDV-a, a aktuelni direktor Sentić je u nekolikim neformalnim razgovorima sa predstavnicima Gradske uprave tražio povećanje cene, što je gradonačelnik Antić kategorično odbijao.
 
Aleksandar Aca L. Stojković
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: