Pazarka pobedila u Vranju

Lokalne vesti - Ponedeljak 03.03.2014 - 14:37

Na kvalifikacionom takmičenju u besedništvu „ Besede u Zoranovu čast“ , održanom u Vranju pobedila je Ivana Jolović, studentkinja iz Novog Pazara.

Sa lica mesta, FOTO DS Vranje Sa lica mesta, FOTO DS Vranje

Jednoglasnom odlukom  žirija ona je svojim iznošenjem teksta na temu  “Zalažem se za urbano, civilizovano i evropsko društvo, a protiv diktature“  bila bolja od ostalih petoro učesnika.

Nela Dimitrijevic, portparolka Demokratske stranke u Vranju objašnjava da se od prvobitno 14 prijavljenih takmičara na bini našlo samo šestoro zbog niza okolnosti.  

- Ne mogu da kažem da je bilo manje intereresovanje, bio je to splet okolnosti da se takmičenje održava u sred preizborne kampanje, te je to uticalo na to da pojedini takmičari u zadnjem času otkažu.

Mi smo imali četrnaestoro prijavljenih kandidata, devetoro je otkazalo učešće poslednjeg dana.

Bilo je tu nažalost političkih pritisaka među prijavljenima koji nisu bili iz našeg grada, dakle nije bilo pritisaka sa lokala – rekla je za OK Radio Dimitrijević.

Po oceni petočlanog žirija, u čijem sastavu su se našli potpredsednici stranke Dejan Nikolić i Goran Ćirić, Danica Prodanović, urednica programa u Kulturnom centru Beograda, Milica Mitić, pesnikinja i dr Slobodan Stamenković, neuropsihijatar, sve besede su bile odlične izvedene.

Ipak jednoglasnom odlukom odlučeno je da pobedu ponese Ivana Jolović, dok je drugo i treće mesto pripalo vranjancima , Nikoli Pavloviću, odnosono Ivani Jović

Kvalifikaciona takmičenja održana su u devet gradova Srbije, a finale će biti održano 12. marta na dan ubistva premijera Zorana Đinđića u Jugoslovenskom  dramskom pozorištu u Beogradu.

Milan Zdravković

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: