PIO fond upozorio na još jedan pokušaj prevare penzionera

Lokalne vesti - Četvrtak 07.12.2023 - 09:39

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje saopštio je da dobijaju informacije od korisnika da ih nepoznate osobe zovu telefonom i upućuju gde da preuzmu penzionerske kartice.

Foto: Pio fond Foto: Pio fond
Kako ističu u PIO fondu, oni tako ne pozivaju korisnike i reč je o pokušaju prevare penzionera.
 
PIO fond je ukazao korisnicima koji su podneli prijavu za penzionersku karticu da mogu lično da je preuzmu u filijali ili drugoj organizacionoj jedinici Fonda ili jedinici lokalne samouprave navedenoj u obaveštenju koje dobiju SMS porukom na mobilnom telefonu ili u mejlu.
 
Podelu penzionerskih kartica vrše isključivo ovlašćena lica Fonda, ističe se u saopštenju.
 
Dodaje se da je radi brže i efikasnije podele kartica i kraćeg vremena čekanja produženo radno vreme filijala PIO fonda i da se kartice mogu preuzeti i u dodatnim terminima, radnim danima od 15 do 18 časova, kao i subotom od 7 do 12 sati.
 
„Molimo naše korisnike da budu oprezni i da zanemare pozive koje im upućuju nepoznata lica predstavljajući se u ime Fonda i pokušavajući da ih prevare u vezi sa podizanjem njihovih penzionerskih kartica“, navodi se u saopštenju.
Fonet

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: