Pobednici Somovijade ulovili soma od pet kilograma

Lokalne vesti - Utorak 31.08.2021 - 11:00

Klub sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero-pastrmka“ uz svesrdnu pomoć Turističke organizacije opštine Surdulica je organizovao devetu po redu “Vlasinsku somovijadu“ 28. i 29.08.2021.god. na Vlasinskom jezeru, koja je okupila ukupno 12 ekipa.

FOTO: FB FOTO: FB

Najuspešnijim učesnicima dvodnevnog takmičenja uručene su diplome i vredne nagrade.

Prvo mesto je osvojila ekipa u sastavu Stefan Stajić i Aleksandar Cvetković iz Surdulice
, koji su ulovili soma težine 5,000 kg i  dužine 93 cm .

Drugo mesto je osvojila je ekipa takođe iz Surdulice u sastavu Vilijan Vučković, Boban Pavlović i Radmilo Radivojević sa ulovljenim  somom težine 3,750 kg i  dužine 80 cm .

Najmlađi učesnik devete „Vlasinske somovijade“ bio je Tadija Marinković, koji je na poklon dobio ribolovački štap.

Na ovogodišnjoj manifestaciji ulovljena su  dva soma.


Pobednici i nagrađeni takmičari su svoje vredne nagrade ustupili Turističkoj organizaciji opštine Surdulica, kako bi se putem javne licitacije prikupio novčani iznos u dobrotvorne svrhe.

Devetu po redu Vlasinsku somovijadu je otvorila direktorka Turističke organizacije opštine Surdulica Biljana Nikolić a zatvorila predsednica opštine Surdulica Aleksandra Popović, koja je ujedno sa predsednikom Kluba sportskih ribolovaca  “Vlasinsko jezero-pastrmka“ Predragom Milošević podelila vredne nagrade.

S obzirom da je “Vlasinska somovijada“ manifestacija koja svojim sadržajima doprinosi smanjenju broja soma u jezeru, Turističke organizacije opštine Surdulica kao korisnik ribarskog područja PIO “Vlasina“ će i dalje podržavati održavanje ove manifestacije svake godine.

Ovogodišnju „Vlasinsku somovijadu“ donacijom osvežavajućih bezalkoholnih pića je podržala kompanija Coca Cola.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: